انواع مجمع

از اجتماع صاحبان سهام شرکت مجمع عمومی سهام تشکیل می شود. یکی از مهم ترین رکن شرکت مجمع عمومی است. مجمع دارای انواع مختلفی می باشد که ما در این مقاله قصد داریم انواع مجمع را معرفی کنیم.

انواع مجمع عمومی( انواع مجمع در بورس )

1- مجمع عمومی موسس

2- مجمع عمومی عادی

3- مجمع عمومی فوق العاده

شماره تماس موسسه صام : 02191013862

مجمع عمومی موسس

مجمع عمومی موسسفقط یک بار در زمان تاسیس شرکت تشکیل می شود، وظیفه این مجمع عبارتند از: انتخاب اولین مدیران، انتخاب اولین بازرسان و روزنامه کثیر النتشار، تصویب اساس نامه، تصویب آوردن غیر نقدی سهام داران، تصویب طرح پذیره نویسی سهام. مجمع عمومی موسس برای شرکت هایی که دارای سهامی عام هستند الزامی می باشد ولی برای شرکت های خاص الزامی نمی باشد. حداقل پنج روز قبل از تشکیل مجمع موسس باید گزارشات برای سهام داران آماده باشد. در ضمن حضور افرادی که حداقل نصف سرمایه شرکت را تعهد نموده اند در مجمع عمومی موسس ضروری است.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

موسسه مالی و حسابداری صام

ارائه دهنده کلیه خدمات مالی و حسابداری

 

جهت مشاوره یا کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید

مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی عادی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر مجامع برخوردار است،  این مجمع فقط یک بار در طول سال زمانی که اساسنامه شرکت معین شده باشد برگزار می شود، این مجمع در جهت وظایف تعیین شده و مطرح در اساسنامه، بحث و بررسی می شود. اگر هیات مدیره در زمان تعیین شده، مجمع عمومی را دعوت ننماید، بازرسان موظف هستند، راساَ مجبور به این نمایند  و یا سهامدارانی که بیش از 15 درصد سرمایه شرکت را در اختیار دارند، برای تشکیل جلسه دعوت به عمل آورند. از وظایف مجمع عمومی عادی رسیدگی و تصمیم گیری درباره تمام امور جاری شرکت می باشد. همچنین رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مال و تصویب ترازنامه، انتخاب مدیران و بازرس و دستور تقسیم سود بین صاحبان سهام، انتشار آگهی اطلاعات شرکت در روزنامه کثیرالانتشار. حضور حداقل بیش از نصف سهامداران دارای حق رای هستند برای به رسمیت شناختن مجمع عومی الزامی است.

مجمع عمومی فوق العاده

مجمع عمومی فوق العاده از اجتماع صاحبان سهام شرکت تشکیل می شود، این مجمع زمانی که یک موضوع اضطراری پیش می آید تشکیل می شود که برخلاف مجمع عمومی عادی هیچ نظم و انضباط خاصی ندارد. از وظایف مجمع عمومی فوق العاده عبارتد از: تغییر اساسنامه شرکت،  تغییر سرمایه شرکت ،  انحلال قبل از موعد شرکت. حضور بیش از نصف صاحبان سهام برای به رسمیت شناختن جلسه بسیار الزامی می باشد. با دو سوم آراء حاضرین، تصمیمات و مصوبات مجمع عمومی فوق العاده در جلسه معتبر می باشد.

 

تفاوت مجمع عمومی فوق العاده و عادی بطور فوق العاده

مجمع عمومی فوق العاده فقط زمانی برگزار می شود که موضوعی اضطراری پیش آمده باشد و ممکن است در سال چند بار یا فقط یک بار برگزار شود. اما مجمع عادی فقط سالی یک بار در جهت بررسی وظایف و اساس نامه شرکت تشکیل می شود.

 

محدودیت های موجود در خصوص تصمیمات مجمع عمومی

مجمع عمومی توانایی تغییرتابعیت شرکت را ندارد، همچنین هیچ اکثریتی توانایی ندارد تعهدات صاحبان سهام را افزایش دهد. در نتیجه افزایش تعهدات صاحبان سهام و تغییر تابعیت شرکت در صلاحیت هیچ کدام از مجامع عمومی عادی، موسس یا فوق العاده نمی باشد.

 

موارد ثبت اجباری تصمیمات مجمع عمومی

✔ انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان

✔ تصویب ترازنامه

✔ کاهش یا افزایش سرمایه

✔ تغییرات اساسنامه

✔ انحلال شرکت و نحوه تصفیه آن

شماره تماس موسسه صام : 02191013862

 

وظایف مجمع عمومی فوق العاده در بورس

شرکت های بورسی 10 روز قبل از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده شرکت ها، برای تصمیم گیری بهتر سهام داران، گزارش، ، صورتهای مالی تلفیقی حسابرسی شده و فعالیت هیئت مدیره، همچنین صورتهای مالی سالانه حسابرسی شده خود و شرکت های تابع با  تمام یادداشت‌های مرتبط با آن به مجمع منتشر می‌شود. در ضمن قبل از برگزاری مجمع‌ عمومی باید جدول زمان‌بندی پرداخت سودنقدیِ توسط هیئت مدیره افشا ‌گردد.

 

موسسه مالی و حسابداری صام

ارائه دهنده کلیه خدمات مالی و حسابداری

 

جهت مشاوره یا کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید

 

 

 

5/5 - (1 امتیاز)
نوشتهٔ پیشین
اصول و مفروضات حسابداری
نوشتهٔ بعدی
۹ نشانه نیاز به دریافت خدمات حسابداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

question